TRÄGOLV

Trägolv

Ditt viktigaste val..

Ett riktigt trägolv höjer både helhetsintrycket och värdet på ditt hus. Väggar och tak kan enkelt målas och tapetseras om. Men golvet ska ligga kvar länge. Därför är det kanske ditt viktigaste val. Hur trivs du med dina golv? Och hur trivs dina golv med dig? Spelar du innebandy i vardagsrummet varje lördag är kanske inte oljad ek det ideala underlaget. Å andra sidan är det kanske just vad du behöver för att locka fram den rätta atmosfären i sovrummet. Allt beror med andra ord på vad du använder rummen till och på din egen personliga smak.

Ta därför en titt på dina golv i hemmet och känn efter. Märker du att ni inte riktigt passar ihop är det dags att bryta upp. Hos oss hittar du många nya golv.

Att välja trägolv Vad är det för rum, vilken funktion har det och vad ska golvet ge för intryck?Det är viktiga frågor när du ska välja golvmaterial. Trägolv kan vara olika hårda beroende på vilket träslag man väljer. Det kan t ex vara praktiskt att välja ett hårt och slitstarkt träslag till kök, hall eller barnrum. Medan man i sovrum, vardagsrum och på det andra våningsplanet med ytor, som inte har lika stort slitage, kan välja mjukare träslag. Lönn, ask, bok och ek hör till de hårdare träslagen. Bland de mjukare kan nämnas al, björk, gran och furu. Detta gör dem självklart inte till sämre golv. Men det är viktigt att man känner till de olika förutsättningarna så att rätt golv hamnar i rätt miljö.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *